Bache-Gabrielsen American Oak, skutočne jedinečný koňak, ktorý ukazuje ochotu dostať výrobu koňaku až do Amerického Tennessee. Výsledkom je skutočne jemná a výrazná chuť, čerpajúca z tropických chutí samotného amerického dubu. Pri výrobe „American Oak“ zostávajú verný umeniu výrobných metód, ktoré odovzdali predchádzajúce generácie, s použitím klasickej odrody hrozna Ugni Blanc, no tentoraz zreje v nových sudoch z amerického dubu Tennessee po dobu najmenej šiestich mesiacov.
Tento inovatívny koňak si zachováva označenie koňaku, pretože spĺňa všetky požiadavky Bureau National Interprofessionnel du Cognac (BNIC). Prirodzene, eaux-de-vie prešli normálnym procesom zrenia v sudoch z Limousin, ale potom na posledných 6 mesiacov vybral pivničný majster Jean-Philippe Bergier sudy z dubu Tennessee na finálnu úpravu. Dozrievanie v American Oaks sa považuje za dodatočné „dokončovacie“ spracovanie, ktoré neznižuje skutočnosť, že koňak bol vyrobený v súlade s požiadavkami BNIC. Ide o pokrokovú zmes, ktorá ilustruje medzinárodnú zdatnosť koňaku Bache-Gabrielsen. Výsledkom je koňak VSOP z Fins Bois cru s novoamerickou povrchovou úpravou, ktorá by bola potešením pre všetkých milovníkov bourbonu.
Ako si vychutnať American Oak Bache-Gabrielsen
Vôňa: Vôňa zrelých marhúľ, hrušiek a vanilky.
Chuť: Má určitý charakter vďaka americkému dubu, s ľahkou tropickou príchuťou kokosu, karamelu a čokolády na podnebí.
Vychutnajte si american oak buď s ľadom, alebo so sódou v long drinku. Tak naplno zažijete jeho ľahký a osviežujúci buket.
American Oak prichádza v štýlovej a čisto vyzerajúcej fľaši, podobne ako všetky ostatné koňaky Bache-Gabrielsen.
American Oak od svojho uvedenia na trh získal celý rad ocenení, vrátane:
- Najlepší koňak v súťaži Spirits Innovation Awards / Cocktails Spirits France, 2017
- Zlatá medaila na New York International Spirits Competition USA, 2017
- Strieborná medaila na San Francisco World Spirits Competition USA, 2017
- Veľmi dobré, silné odporúčanie – 87 bodov na Ultimate Spirits Challenge USA, 2017
- Strieborná medaila na Cognac Masters Drinks Business London, 2017